溝口尚子 講師

生理学,口腔生理学,歯科薬理学

• 博士(歯学)2009年3月 日本大学
  • 学士(歯学)2005年3月 日本大学
  • Olfactory signals from the main olfactory bulb converge with taste information from the chorda tympani nerve in the agranular insular cortex of rats(2020,共著,Pflugers Arch.)
  • Potentiating a Non-Neuronal Cardiac Cholinergic System Reinforces the Functional Integrity of the Blood Brain Barrier Associated With Systemic Anti-Inflammatory Responses(2019, 共著,Brain Behav Immun.)
  • Intracortical signal processing of periodontal ligament sensations in rat(2017,共著,Neuroscience)
  • Non-neuronal cardiac cholinergic system influences CNS via the vagus nerve to acquire a stress-refractory propensity.(2016, 共著, Clin Sci (Lond).)
  • Integration of olfactory and gustatory chemosignals in the insular cortex (2016, 共著, J Oral Biosci.)
  • Cytoarchitecture-Dependent Decrease in Propagation Velocity of Cortical Spreading Depression in the Rat Insular Cortex Revealed by Optical Imaging (2015, 共著, Cereb Cortex)
  • Functional neuroimaging of aversive taste-related areas in the alert rat revealed by positron emission tomography (2013,共著,J Neurosci Res)
  • 日本味と匂学会論文賞受賞(2016年)
  • 生理学に関する教育の実線(2011年~)